fredag 23 december 2011

Martyrer och riktiga hjältar för mänsklighetenMed detta inlägg sätter jag nu stopp för min resa genom människans ondska genom tiderna.

Ondskan finns kvar i Världen och tyvärr kommer fler offer att ske på grund av illdåd mot mänskligheten.
Jag har en förhoppning att de skyldiga alltid ska letas fram och ställas inför rannsakan för sina gärningar och de negativa effekterna av sina handlingar.

På sajten Hagiography Circle nämns människor som kan räknas som helgon och martyrer inom den katolska kyrkan. De är från alla tider och inte minst från vår egen tid.
Hagiografi är enligt Wikipedia: skildringar av helgonens liv och deras kult.
På en sida visas icke katolska helgon och martyrer. Bland dessa hedervärda människor som haft en stark övertygelse och fått utstå många prövningar finns även två svenskar: Dag Hammarsköld och Natan Söderblom.

Martyrer finns även inom andra religioner. Jag anser att en martyr är en person som haft kärleken till sina medmänniskor och till hela mänskligheten som sitt kall, och inte bara till en religiös idé. En galning som springer omkring med bomber och spränger folk i luften, eller fanatiker som tar gisslan och mördar oskyldiga kommer aldrig att bli martyrer. De är och förblir lakejer i ondskans tjänst, även om de säger att de följer en guds uppmaningar.

Så länge ondskan råder i Världen kommer tyvärr fler martyrer att skapas.
De riktiga martyrerna får inte glömmas bort. De ska vara som en nagel i ögat för alla despoter, tyranner, översittare, dumhuvuden och alla andra individer med maktbehov och sjuka ledarideal, med snedvriden syn på vad som är rätt och fel.

Martin Luther King sa: ”Den yttersta tragedin är inte de onda människornas brutalitet utan de goda människornas tystnad”.

Protestera mot alla orättvisor som inte följer FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna.
Reagera även mot skövlingen av naturen och skadandet av alla varelser som bebor jorden som inte kan föra sin egen talan. Men använd inte våld och hot om du vill ha förändring. Man kan inte omvända människor mot deras egen vilja, utan visa vägen att själv vara en god förebild.

--------------------------------------------------------------------------------------------

Till slut en kort saga om Solen och Vinden
Solen och Vinden slog vad om vem av de två som kunde få en man att ta av sig sin rock. Vinden började. Han försökte blåsa av mannen sin rock. Ju mer och hårdare han blåste, ju hårdare höll mannen om rocken. Till slut gav Vinden upp. ”Försök bättre” sa Vinden till Solen.
Solen började lysa klar och spred ut sin värme. Det blev varmare och varmare och till slut tog mannen av sig sin rock..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar